Bijgewerkt: 19 augustus 2019

De Nationale Gedichtendag 2014 in Amstelveen

Nieuws -> Informatief

Bron: Bibliotheek Amstelland
20-01-2014

Sinds het jaar 2000 is Gedichtendag ieder jaar hét poëziefeest van Nederland en Vlaanderen op de laatste donderdag van januari. Poëzieliefhebbers in Nederland en Vlaanderen organiseren die dag een grote diversiteit aan eigen poëzieactiviteiten en ook de media klinken die dag een stuk poëtischer.

Sinds januari 2013 is Gedichtendag de start van de Poëzieweek. Voor de enorme hoeveelheid optredens, publicaties, poëzieprijzen, programma's en -activiteiten is één dag inmiddels simpelweg veel te kort! Voortaan opent Gedichtendag dus de Poëzieweek.

poezie Amstelveen
(Bron Stichting CPNB - 2014)

De Poëzieweek 2014 flyer


De Gedichtendag-activiteiten en -materialen blijven bestaan, maar gaan onder nieuwe namen en in nieuwe vormen deel uitmaken van de Poëzieweek. Lessuggesties worden Poëzielessen, Gedichtendagbundel wordt Poëziegeschenk en alle informatie en updates zijn voortaan te vinden op www.poezieweek.com. Wat niet verandert is, dat eindeloos veel poëzieliefhebbers op zo veel mogelijk plekken in Nederland en Vlaanderen hun eigen poëzieactiviteiten blijven organiseren.

poezie Amstelveen
(Bron Bibliotheek Amstelland - 2014)

De Poëziedag 2014 flyer


Boekhandel Libris Venstra en de Bibliotheek Amstelland slaan de handen ineen en organiseren tijdens de Nationale Gedichtendag op donderdag 30 januari 2014 het Poëzie Café. De bibliotheek en de boekhandel nodigen iedereen van harte uit deel te nemen aan dit Poëzie Café. Heb je zelf een mooi gedicht geschreven, dat je wil voordragen, of wil je een bestaand gedicht laten horen? Alles kan in het Poëzie Café. Meld je hiervoor aan via info@debibliotheekamstelland.nl  onder vermelding van Poëzie Café.

Alleen komen luisteren kan natuurlijk ook, hiervoor is geen aanmelding nodig. De toegang is gratis. Donderdag 30 januari vanaf 19.00 aan Stadsplein 102 Amstelveen in het Venstra Café. Laat je horen. Je werk opschrijven is één maar andere er van laten meegenieten is natuurlijk nog mooier.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.