Bijgewerkt: 14 december 2018

De Naeckte Brouwers organiseren een bierfestival in ANNA

Nieuws -> Ontspanning

Bron: Tim Castricum
06-04-2018

Op zaterdag 5 mei 2018 organiseren de Amstelveense bierbrouwers De Naeckte Brouwers een bierfestival ter ere van de saisons. Saison is een prachtige bierstijl die zijn oorsprong vindt op het platteland van Wallonië en Noord-Frankrijk. Het seizoensbier werd in de boerderij gebrouwen tijdens de wintermaanden en gedronken door de dorstige landarbeiders tijdens de zaai- en oogstmaanden na een lange dag van noeste arbeid. Tijdens het Festival des Saisons worden  20 verschillende saisons van 14 lokale en/of bevriende brouwerijen getapt.

Foto Amstelveen
(Bron Naeckte-Brouwers - 2018)

De poster van het bierfestival van De Naeckte Brouwers ter ere van het bierseizoen


De kenmerken van het plattelandsbier zijn de kruidige, citrusachtige geur, zachtbittere soms zoete, soms zurige smaak, kelderachtige aroma’s en een verfrissende droge afdronk. Dit, vaak blonde, dorstlessende bier wordt door toevoeging van kruiden, specerijen, fruit en gebrande mouten worden verschillende smaken gecreëerd. Er zijn frisse saisons met framboos, hibiscus, citroengras, dragon en limoenblad. Saisons die zijn ge-dry-hopped voor extra fruitig aroma of gebrouwen met gebrande mout voor een rokerig aroma of tonen van koffie. En nog veel meer, kortom, voor ieder wat wils, voor iedereen de vrijheid! Een bierfestival is een feestelijk evenement gerelateerd aan bier, waarbij een ruime keuze aan merken of biersoorten worden aangeboden voor proeverijen of consumptie.

Foto Amstelveen
(Bron Naeckte-Brouwers - 2018)

Taplijst


De deuren van ANNA openen om 15.00 uur en blijven open tot 23.00 uur. De entree is gratis. De bieren worden getapt in proefglazen van 15 centiliter en zijn verkrijgbaar voor één munt. De munten worden verkocht voor € 2,50 per stuk. Onder begeleiding van heerlijke muziek kunt u ook nog genieten van de lokale en ambachtelijke hapjes. Adres: ANNA, Amsterdamseweg 22, 1182 HD Amstelveen, zaterdag 5 mei 2018 15:00 uur, entree gratis.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.