Bijgewerkt: 28 maart 2024

De Glazen Tulp Award 2014 is uitgereikt

Nieuws -> Aalsmeer

Bron: FloraHolland
17-01-2014

Aalsmeer - Donderdagavond 16 januari 2014 zijn de winnaars van de FloraHolland Glazen Tulp Award 2014 bekend gemaakt. De award is bestemd voor de meest geslaagde marktintroductie. Televisiepresentator en juryvoorzitter Rob Verlinden maakte de winnaars bekend van de vier categorieën snijbloemen, kamerplanten, tuinplanten en verkoopconcepten. De prijsuitreiking vond plaats tijdens een feestelijke bijeenkomst in Hotels van Oranje in Noordwijk.

Foto Amstelveen
(Bron FloraHolland - 2014)

De winnaars van de Glazen Tulp Award 2014


In de categorie snijbloemen won Bondeni Flowers / Marginpar (Pvt) Ltd (Uitgeest) de eerste prijs voor haar Clematis Diversifolia Star River. Een mooi innovatief product, vrouwelijk en passend in de huidige trends. Het tuinkarakter past in deze tijdgeest! De complimenten van de jury voor het kweken van Clematis als snijbloem, een echte innovatie op snijbloemen gebied.

Philodendronkwekerij Sjaak van der Sar (Zevenhuizen) ging er in de categorie kamerplanten met de eerste prijs vandoor voor zijn Alocasia zebrina. Een prachtig product met prachtige bladstelen, passend in een modern interieur. Er zijn maar weinig planten met zulke mooie getekende stelen. Een duidelijke vernieuwing binnen de Alocasia groep.

Ripaplant (Twello) sleepte de Glazen Tulp in de categorie tuinplanten in de wacht met haar Verbena Lanai Twister Blue. Een fantastische, dankbare langbloeiende Verbena met een prachtige kleurencombinatie.

Amigo Plant VOF (Heerhugowaard) nam de Glazen Tulp in de categorie concepten mee naar huis met Glowing Star in the dark®. Een geweldig concept dat leuk is in deze donkere maanden. Ook goed als gadget te gebruiken. Een concept dat het jongere publiek aanspreekt! FloraHolland stelt de Glazen Tulp award jaarlijks beschikbaar voor de meest geslaagde marktintroductie in de categorieën snijbloemen, kamerplanten, tuinplanten en verkoopconcepten. Elk jaar worden er honderden noviteiten en concepten geïntroduceerd bij FloraHolland. Productvernieuwing is een belangrijke kracht van de Nederlandse sierteeltsector. Bekijk de winnende planten van de Glazen Tulp Award 2014 hier.



Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.