Bijgewerkt: 20 april 2024

De GGD Amsterdam vaccineert de ouderen niet aan huis

Nieuws -> Informatief

Bron: GGD Amsterdam
27-01-2021

Op week 4-2021 ontvangen de eerste Amsterdammers van 85 jaar en ouder een uitnodiging voor de coronavaccinatie. Het vaccineren van deze kwetsbare groep is een belangrijke stap in het vaccinatieproces. Ouderen die in staat zijn naar de vaccinatielocatie in de RAI te komen, krijgen hun vaccinatie bij de GGD Amsterdam. Niet-mobiele ouderen worden door de huisarts gevaccineerd zodra dit kan.

Goed toegankelijk. De vaccinatielocatie in de RAI is goed bereikbaar met het openbaar vervoer, de auto en de fiets. Automobilisten kunnen voor de deur parkeren. Ook is de locatie goed toegankelijk voor eventuele rollators en rolstoelen. Alles is gelijkvloers en ruim opgezet. Eventuele rollators en rolstoelen zijn geen probleem. Ouderen kunnen ook een begeleider meenemen naar de vaccinatieafspraak.

Foto Amstelveen
(Foto GGD Amsterdam - 2021)

RAI ingang G in januari 2021


GGD Amsterdam ontvangt berichten dat ouderen in onze regio worden gebeld door mensen die zich voordoen als werknemers van de GGD. Deze mensen willen een afspraak maken voor een coronavaccinatie bij de mensen aan huis. Dit klopt niet! De GGD neemt geen contact op met ouderen over het vaccineren en komt ook niet bij mensen thuis om te vaccineren.

Ouderen vanaf 85 jaar ontvangen deze week (4-2021) een uitnodiging voor de coronavaccinatie. Huisartsen nemen persoonlijk contact op met de 90-plussers in hun praktijk. Mensen in de leeftijd van 85 tot 90 jaar krijgen een uitnodiging per post van het RIVM. Mobiele ouderen bellen zelf met een landelijk nummer om een afspraak te maken. Zij worden gevaccineerd op de centrale vaccinatielocatie van GGD Amsterdam in de RAI. Niet-mobiele ouderen worden door de huisarts gevaccineerd zodra dit kan.

Huisartsen. De GGD heeft de huisartsen in de regio inmiddels op de hoogte gesteld om extra alert te zijn op deze praktijken. Heeft u nog vragen over de coronavaccins en de coronavaccinatie? Bel het landelijke nummer 0800 – 1351 (dagelijks van 08.00 – 20.00 uur), of neem contact op met GGD Amsterdam.



Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.