Bijgewerkt: 20 april 2024

De Amsteltuin is kandidaat voor Oranje Fonds Kroonappel

Nieuws -> Informatief

Bron: Jan Schake en Tieke Roosen
16-03-2013

Jan Schake en Tieke Roosen van de Wijngaard en Dagcentrum 'De Amsteltuin' hebben zich als kandidaat gesteld voor een zogenaamde Kroonappel:

Wijngaard en Dagcentrum 'De Amsteltuin' heeft zich ingeschreven als Kroonappel. Zie verder http://browse.kroonappels.nl/initiatieven/amstelveen/buurt.html . Dé ontmoetingsplek voor mantelzorgers en hun verzorgden. van Dagcentrum de Amsteltuin

Doel initiatief

Wij willen mensen die zich inzetten voor de zorg voor een ander alleen, of samen een plek bieden, waar zij even tot rust kunnen komen en vooral gewoon plezier kunnen beleven aan ons paradijsje en de mensen die zij daar ontmoeten.

mantelzorg Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2012)

Wijngaard en Dagcentrum 'De Amsteltuin'


Ze verdienen het om gewoon af en toe verwend te worden. Ons motto is ''het grote genieten'. Afgelopen jaar hebben wij meerdere malen met steunpunt mantelzorg verwenmiddagen verzorgd. Sinds kort is het Amsteltuin-café opgestart voor de honderden mantelzorgers in Amstelveen en in de regio.

mantelzorg Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2013)

Het Mantelzorgcafé in 'De Amsteltuin'


Betekenis initiatief

Wij hopen de mantelzorgers stimulerende en vreugdevolle momenten te kunnen bieden. Door deze momenten regelmatig aan te bieden, kunnen wij inspelen op de dreigende ontmanteling van buurthuizen. Waarom winnen? Honderden mensen per jaar genieten nu al van onze dagbesteding en speciale programma's voor mantelzorgers.

Wij verwachten de benodigde financiering voor dergelijke activiteiten vooral uit particuliere bronnen en het bedrijfsleven te kunnen bekostigen. Onze enthousiaste groep vrijwilligers zijn de dragers van ons motto.

Oranje Fonds Kroonappels

Ter gelegenheid van de aankomende inhuldiging van de Prins van Oranje en Prinses Máxima, organiseert het Oranje Fonds de zoektocht naar de Oranje Fonds Kroonappels. Duizenden organisaties die iets betekenen voor de samenleving, hebben hun activiteiten voorgedragen.

Tijdens dit stemweekend vragen we u te stemmen op het beste, of leukste initiatief bij u in de gemeente, of eiland vanaf de stempagina. We rekenen op uw hulp bij het vinden van de Oranje Fonds Kroonappels!



Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.