Bijgewerkt: 28 maart 2024

De 9de Amstellanddag is op zondag 7 juni 2015

Nieuws ->

Bron: Stichting Beschermers Amstelland
21-05-2015

Beleef het unieke landschap om de hoek van de stad. Rust en ruimte, natuur en cultuurhistorie binnen handbereik. Zondag 7 juni 2015 organiseert Stichting Beschermers Amstelland voor de 9de keer de Amstellanddag. Doel van de Amstellanddag is om meer bekendheid te geven aan dit eeuwenoude cultuurhistorische landschap, waar de Amstel zich als een lint doorheen slingert. 

Foto Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2007)

Buitenplaats Wester-Amstel


Dit jaar is het thema Jeugd. U wordt op zo’n 50 locaties gastvrij ontvangen. Voor kinderen zijn er speciale activiteiten zoals ponyrijden, schapen scheren, of koken voor kinderen op heksenketels. U kunt (zorg)boerderijen bezoeken, met de boswachter op pad, meedoen aan een poldersafari, maar ook het oude dieselgemaal is open, er zijn vele kunstenaars die exposeren, u kunt koken met streekproducten, of de Joodse begraafplaats in Ouderkerk bezoeken. Ook is er een speurtocht in de Urbanuskerk en kunt u de toren beklimmen. In Uithoorn is de Kunstroute Zijdelveld het bezoeken waard.

Foto Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2013)

Uitzicht op de Ronde Hoep polder vanuit de toren van de St. Urbanuskerk in Nes aan de Amstel


Het beste is om van Amstelland te genieten is per fiets. De pontjes varen de hele dag op de Amstellanddag. Kijk voor het totale programma en de kaart op http://www.amstellanddag.nl kunt u daar ook de kaart en het programma downloaden.

De officiële opening vindt plaats op de buitenplaats Wester-Amstel, om 10 uur met muziek van het jeugdorkest StringWise uit Amstelveen. Voorts de prijsuitreiking van de mooiste verbeelding van Amstelland, gemaakt door basisschoolkinderen en vele andere activiteiten zijn hier de hele dag door zoals rondleidingen , Treasure Games en poppenspel.

Midden in Ouderkerk staan wij als Beschermers Amstelland om u informatie te verschaffen en natuurlijk kunt u donateur worden. Onze Stichting spant zich in om de schoonheid van het gebied te behouden, dat als een groene scheg tot diep in de stad steekt. Zie verder. Facebook: Beschermers Amstelland.


Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.