Bijgewerkt: 29 maart 2024

De 4de aanvraagronde voor een bijdrage uit het Mediafonds Amstelveen is afgesloten

Nieuws -> Gemeente

Bron: Mediaraad Amstelveen
20-05-2022

'De vierde aanvraagronde voor een bijdrage uit het Mediafonds Amstelveen is afgesloten. Tijdens de vorige drie rondes ontvingen wij tussen de zes en negen aanvragen. Tot onze teleurstelling zijn er deze keer slechts twee aanvragen binnengekomen' -schrijft mevrouw Monda Heshusius, voorzitter van de Mediaraad Amstelveen aan Herbert Raat (VVD) wethouder.

Voor deze ronde was een budget van € 80.000 beschikbaar. Uiteindelijk heeft de Mediaraad een van de projecten positief beoordeeld en adviseren wij u om € 39.200 toe te kennen een programmareeks van RTVA over de rol en positie van migranten en expats in Amstelveen. Hiervan verwachten wij dat dit project een extra journalistieke dimensie krijgt en op deze wijze de Amstelveense bewoners beter zal bereiken. De betreffende aanvragers zullen van ons een inhoudelijke onderbouwing van hun toekenning of afwijzing ontvangen. Wij adviseren u de toegekende bedragen te verstrekken.

Foto Amstelveen
( Bron Monda Heshusius/WhatsApp - 2021)

Monda Heshusius voorzitter van de Mediaraad Amstelveen


Tevens wil ik van deze gelegenheid gebruik maken u te mee te delen dat mijn eerste termijn als voorzitter per 1 juli 2022 afloopt en ik niet opteer voor een tweede termijn als lid van de Mediaraad. Ik heb desgevraagd door wethouder Ellermeijer met enthousiasme het voorzitterschap van de Mediaraad ter hand genomen. Na twee jaar kijk ik terug op een constructieve periode, waarin we als Mediaraad een actief beleid hebben gevoerd om belangstellende journalisten en media-instellingen te bereiken.

Van meet af aan hebben we portefeuilles binnen de Mediaraad verdeeld wat goed werkbaar is gebleken. Ik draag de voorzittershamer dan ook in vertrouwen over aan vicevoorzitter Meindert Schut die actief binnen de journalistiek werkzaam is. De leden van de Mediaraad hebben dit voorstel ondersteund. Graag dank ik College en Gemeenteraad voor het in de Mediaraad gestelde vertrouwen.'



Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.