Bijgewerkt: 28 maart 2024

De 11de Amstellanddag op 11 juni 2017

Nieuws -> Informatief

Bron: Stichting Beschermers Amstelland
05-05-2017

Zondag 11 juni 2017 organiseert Stichting Beschermers Amstelland voor de 11de keer de Amstellanddag. Doel van de Amstellanddag is om meer bekendheid te geven aan dit eeuwenoude cultuurhistorische landschap, waar de Amstel zich als een lint doorheen slingert en dat tot diep de stad Amsterdam insteekt. Een schilderachtig gebied, waar recreëren en genieten van rust en ruimte samenkomen, om de hoek van de stad.

Op 11 juni is er veel te doen, te beleven en te zien in Amstelland. Deuren openen zich en gasten worden op zo’n 50 locaties hartelijk ontvangen. Natuur, cultuurhistorie, kunst, culinair; alles wat Amstelland zo divers en bijzonder maakt is te zien en te beleven. U kunt bij boeren terecht aan wie we de openheid van het landschap te danken hebben. Via een poldersafari, of een wandeling met de boswachter kunt u zien, waarom het zo goed met de weidevogels in Amstelland gaat.

U kunt buitenplaatsen bezoeken die normaal niet voor publiek toegankelijk zijn. In Nes aan de Amstel kunt u de St. Urbanuskerk bezichtigen en de toren beklimmen. In Ouderkerk aan de Amstel, de hoofdstad van Amstelland met zijn prachtige culturele bezienswaardigheden, zoals Beth Haim de Joodse begraafplaats, de Amstelkerk en het Historisch Museum.

Vanuit Amsterdam beginnen de activiteiten bij de begraafplaats Zorgvlied en het Gemaal Stadwijck, of aan de overzijde van de Amstel bij ‘t Huis a/d Amstel en volkstuinpark Amstelglorie. Vele kunstenaars doen ook dit jaar mee en stellen hun ateliers open.

Foto Amstelveen
(Bron Beschermers Amstelland - 2017)

De routekaart van de 11de Amstellanddag


Voor kinderen zijn er speciale activiteiten zoals ponyrijden, schapen scheren, of koken met kinderen. Streekproducten uit Amstelland krijgen volop de aandacht. Kortom; een boordevol programma met voor ieder wat wils en waar veel is te ontdekken. De officiële opening vindt plaats op de buitenplaats Wester-Amstel, Amsteldijk 55, om 10 uur met muziek van het Amsterdams Salonorkest en vele andere activiteiten. De burgemeester van Amstelveen zal de opening verrichten. Het beste is om van Amstelland te genieten is per fiets. De pontjes varen de hele dag op de Amstellanddag.

Kijk voor het totale programma hier (pdf 3 pagina’s) en de kaart op www.beschermersamstelland.nl en Facebook. Vanaf begin mei is de kaart met activiteiten en het programma voor 11 juni te downloaden. Om Amstelland als groene long voor de toekomst te behouden zet de Stichting Beschermers Amstelland zich in dat het gebied gevrijwaard blijft van verstedelijking en het landschap duurzaam wordt beheerd. Hiervoor is actieve steun nodig van bewoners en recreanten. Word beschermer!

Wat maakt Amstelland uniek:

-de karakteristieke Amstel met zijn zijrivieren en die stad en land verbindt

-het eeuwenoude Hollandse landschap met polders als de Ronde Hoep en koeien in de wei

-een belangrijk gebied voor weidevogels waar de grutto het zeer goed doet

-cultuurhistorische buitenplaatsen

-een gebied, waar met respect voor natuur, landschap en cultuurhistorie kan worden gerecreëerd, gewerkt, geboerd en gewoond.

-Het is de verbinding tussen Amsterdam, Amstelveen en Ouderkerk aan de Amstel



Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.