Bijgewerkt: 21 januari 2019

Concert van het Wojtek Justyna TreeOh in wijkcentrum De Bolder

Nieuws -> Ontspanning

Bron: Stichting Tpodium
07-01-2019

In het kader van de serie JAZZ IN DE BUURT vindt op vrijdag 11 januari 2019 van 20.00 tot 23.00 uur in wijkcentrum De Bolder te Amstelveen het concert plaats van WOJTEK JUSTYNA – TREEOH! Het Wojtek Justyna TreeOh! vermengt de energie van jazz-funk en de kleuren en ritmes van wereldmuziek met verfrissende nieuwe klanken. Fuzzy melodielijnen worden moeiteloos gecombineerd met traditionele Afrikaanse instrumenten en alles verpulverende synthesizer-bassen.

Wojtek Justyna is een gitarist erkend voor zijn geluid, veelzijdigheid en creativiteit. Hoewel geïnspireerd door Rock and Blues begon hij op 14-jarige leeftijd klassieke gitaar te spelen. Hij studeerde 9 jaar klassieke muziek en werd in die tijd bekroond met eervolle vermeldingen op een lokaal gitaarconcours in zijn woonplaats Łódź, Polen. Nadat hij bij een school bigband genaamd AB Sound Band was begonnen met het ontwikkelen van een interesse in Jazz en in 2000 begon hij te studeren aan de Jazz afdeling van de Karol Szymanowski Academy of Music in Katowice. Tijdens zijn studie werd hij lid van The Big Band van de Academy of Music en "Gazeta Wyborcza" in Lodz. Tegelijkertijd begon Wojtek zijn eigen muziek te schrijven en vormde hij zijn eigen hedendaagse jazzband genaamd "3Karo" waarmee hij in Polen toerde, optrad op de nationale radio en televisie en werd hij bekroond met de GRAND PRIX op de II Miles Davis Jazz Improvisation Competition (2003) en ontving hij eervolle vermeldingen op de VII Competition for Aspiring Jazz and Blues Combos (2004).In 2004 verhuisde hij naar Nederland om zijn kennis te verbreden aan de jazzafdeling van het Koninklijk Conservatorium in Den Haag, in 2008 behaalde hij zijn Bachelor of Music diploma, gevolgd door een Master of Music diploma in 2010. Gedurende 3 jaar was hij lid van de Nederlandse Hip-Hop groep HIDO (Winnaars van BKBeats 2008, Ongekend Talent Top 10 van 2008, en winnaars van de Peter Tetteroo Bokaal 2009). Hij was lid van de Charli Green Big Band (uitgevoerd in het Bimhuis, Chateau de Jazz Festival). In 2010 begon hij samen te werken met Robin Brock (optredens op The Hague Jazz Festival, Big Rivers Festival, Parkpop) en in 2012 maakte hij zijn debuutalbum "Use At Your Discretion". Wojtek heeft geperemd en/of opgenomen met wereldberoemde artiesten als DJ Maestro (Blue Note recording artist), Jim McNeely, Mike Mainieri, Jamal Thomas (Maceo Parker, S.O.S. Band), Jason Lindner, Branford Marsalis en Chuck Leavell (The Rolling Stones).

Momenteel woont hij in Den Haag in Nederland en is hij actief als sideman, componist, producent en pedagoog. Hij leidt de Wojtek Justyna TreeOh! die op het Zoetermeer Jazz Concours (2011) de 2e prijs won en in 2015 hun debuutalbum "Definitely Somitely Something" uitbracht. Datzelfde jaar werd Wojtek door de Polonus Foundation genomineerd voor de Pole of the Year Award in de categorie Jonge Succesvolle Polen voor zijn artistieke prestaties.

Met hun tweede album ‘Get That Crispy’ (2018) hebben de musici hun creatieve compositietalenten samengebracht om te komen tot één muzikaal geheel, boordevol dansbare grooves, intrigerende harmonieën en – messcherpe – melodieën die de luisteraar bij de kladden grijpen.

Met talloze Europese concerten, in clubs en gerenommeerde jazzfestivals als Delft Jazz Festival, State-X New Forms, het Bevrijdingsfestival (NL), Jazzmeile Thüringen, Jazzahead! (DE) en Letni Festiwal Jazzowy (PL), heeft het TreeOh! een reputatie opgebouwd als bruisende live act, geladen met dynamische solo’s, kleurrijke structuren en vlammende interacties tussen de muzikanten.

Bezetting: Wojtek Justyna (Polen/Nederland) – gitaar, Daniel Lottersberger (Oostenrijk) – basgitaar, Alex Bernath (Duitsland) – slagwerk, Diogo Carvalho (Portugal) – percussie, Moog synthesizer. De locatie op vrijdagavond 11 januari 2019: Wijkcentrum de Bolder Groenhof 140, 1186 EX Amstelveen te bereiken met metro 51 – halte Sportlaan. Er is voldoende vrije parkeergelegenheid!! Dit ‘LIVE MUSIC EVENT’ wordt geprogrammeerd door de Stichting Tpodium: www.tpodium.netAmstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.