Bijgewerkt: 18 april 2024

College Amstelveen actualiseert cultuurbeleid

Nieuws -> Gemeente

Bron: Gemeente Amstelveen
17-11-2009

Het college van Amstelveen heeft een geactualiseerd cultuurbeleid opgesteld. Hierin staat beschreven wat de gemeente tot 2013 gaat doen op het gebied van kunst en cultuur. Uitgangspunt is diversiteit en kwaliteit van het aanbod voor alle inwoners. Naar verwachting behandelt de gemeenteraad dit onderwerp op 16 december 2009.

Hellendall Amstelveen
(Amstelveenweb.com collectie - 2009)

Frans Hellendall wethouder cultuur opent een tentoonstelling


Frans Hellendall, wethouder cultuur: 'Het college wil het huidige beleid voortzetten met het actualiseren van enkele uitgangspunten. Uit de evaluatie van begin dit jaar blijkt dat het gevoerde beleid succesvol is. Het gaat heel goed met cultuur in Amstelveen. Betrokken partijen wensen over het algemeen slechts kleine accent verschuivingen'.



  1. Een cultureel aanbod voor alle inwoners, op basis van diversiteit en kwaliteit. Waarbij de gemeente in het bijzonder initiatieven steunt die zonder overheidsondersteuning niet tot stand komen maar hiervoor wel essentieel zijn.

  2. Meer nadruk op cultuurmarketing door gezamenlijk op te trekken met alle culturele instellingen en meer collectief thematisch te programmeren zoals bijvoorbeeld bij de Franse week.

  3. Integrale inbreng van (nieuwe) kunst en vormgeving en eigenzinniger kunstuitingen in de publieke buitenruimte.

  4. Accent leggen op vitale amateurkunstverenigingen. Deze treden naar buiten, werken samen (ook met partners buiten de eigen discipline), zijn actief in wijk of stad en nemen verrassende initiatieven.

  5. Alle professionele beeldend kunstenaars in Amstelveen in de gelegenheid stellen een professionaliteittoets te laten uitvoeren door de onafhankelijke organisatie CBK Noord-Holland. De uitkomst hiervan onder andere meenemen bij de toekenning van gesubsidieerde gemeentelijke ateliers.


Het college hoopt met het geactualiseerde beleid onder andere te bewerkstelligen, dat nog meer Amstelveners in de toekomst een (cultureel) evenement bezoeken in de gemeente. Ook het aantal scholen dat lespakketten afneemt voor cultuureducatie zou moeten stijgen evenals het aantal afgenomen lespakketten.

Daarnaast zou het mooi zijn, als het aantal Amstelveners dat actief amateurskunst beoefend gelijk blijft aan 2009, gezien de dalende trend in Nederland.



Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.