Bijgewerkt: 28 maart 2024

Choral Evensong met de vocaal theologen in de Kruiskerk

Nieuws -> Kerk

Bron: Protestants Amstelveen
18-05-2016

Op zondag 29 mei 2016 om 17.00 uur zingt Het Vocaal Theologen Ensemble onder leiding van musicus-theoloog Hanna Rijken een Choral Evensong in de Kruiskerk, Van der Veerelaan 30a. Een Choral Evensong is een vesper in de Anglicaanse traditie die gehouden wordt op de grens van dag en avond, een goed moment voor inkeer en contemplatie.  Gezongen worden een anthem, chants, Magnificat en Nunc dimittis voor de tijd na Pinksteren. Ook klinken enkele fraaie hymnen uit oude en moderne tijden. Liturg is ds. Sytze de Vries, die ook een korte overweging zal houden.



Vanaf 16.30 uur is iedereen van harte welkom, koffie en thee staan klaar. Om 16.40 uur is er voor geïnteresseerden een korte uitleg over muzikale bijzonderheden van deze Evensong. De toegang is gratis. Na afloop wordt een vrijwillige bijdrage gevraagd. Kijk voor meer informatie op www.kruiskerk-amstelveen.nl.

Evensong?

Gebed van de avond is een liturgie in gebruik in de Anglican Communion (en andere kerken in de Anglicaanse traditie, zoals de Continuing Anglicaanse Movement en de Anglicaanse Gebruik van de Rooms-Katholieke Kerk) en gevierd in de late namiddag, of 's avonds. Het is ook algemeen bekend als Evensong, vooral (maar niet uitsluitend) als de meeste van de dienst wordt gezongen). Het is ongeveer het equivalent van Vespers in de Rooms-Katholieke Kerk en de Lutherse kerken, hoewel het oorspronkelijk werd gevormd door het combineren van de monastieke koren van de vespers en nachtelijke preken.



Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.