Bijgewerkt: 24 april 2024

Bouwen in Legmeerpolder mag

Nieuws -> Gemeente

Bron: Amstelveens Weekblad
18-12-2008

Amstelveen kan woningen gaan bouwen in een deel van de Noorder Legmeerpolder, ten zuiden van Westwijk, de zogeheten 'Scheg'. Dat is onderdeel van een convenant, dat afgelopen week over de ontwikkeling van Schiphol tot 2020 is ondertekend.

De Scheg ligt weliswaar buiten de zone met een geluidsoverlast van 20 Kosteneenheden waarbinnen niet mag worden gebouwd, maar toch gold er een bouwbeperking met het oog op eventuele toekomstige ontwikkelingen van Schiphol. Uit onderzoek is gebleken dat in het bewuste gebied bij de verdere ontwikkeling van de luchthaven geen geluidsoverlast van 20 Ke of meer te verwachten is. Daarmee kan het bouwverbod worden opgeheven.

Hooijmaijers Amstelveen
(Amstelveenweb.com collectie - 2008)

Ton Hooijmaijers VVD-gedeputeerde Ruimtelijke Ordening en Financiën


Tot de ondertekenaars van het convenant behoren de ministers Camiel Eurlings (Verkeer) en Jacqueline Cramer (VROM), gedeputeerde van Noord-Holland Ton Hooijmaijers en de Amstelveense wethouder Remco Pols. Ook Schiphol, de KLM en Luchtverkeersleiding Nederland alsmede een aantal andere gemeenten ondertekenden het convenant.

De gemeente Amstelveen wil het gebied in samenspraak met VROM gaan ontwikkelen tot een voorbeeldproject van duurzaam bouwen, bijvoorbeeld door voor verwarming gebruik te maken van restwarmte van een te ontwikkelen kassengebied nabij Uithoorn. Hoeveel woningen er in het gebied komen, is nog onduidelijk. Gedeputeerde Hooijmaijers noemde een aantal van 1200, maar het definitieve aantal is sterk afhankelijk van de soorten te bouwen woningen. In het Schiphol-convenant is ook de herontwikkeling van Uilenstede opgenomen.



Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.