Bijgewerkt: 25 april 2024

Bijzondere woonvorm voor alleenstaande 60-plussers bij Thuishuis

Nieuws -> Informatief

Bron: Stichting Thuishuis
14-11-2013

Graag houden we lezers van Amstelveenweb.com op de hoogte van de ontwikkelingen en belangrijk nieuws. Het project omvat het Thuishuis, het Thuisbezoek en het Zondagmiddagcafé.

Het Thuishuis aan de Lindenlaan wordt half december opgeleverd en is waarschijnlijk in maart 2014 woonklaar. Het is een bijzondere woonvorm voor zeven alleenstaande 60-plussers, die liever niet meer alleen willen wonen. Ieder krijgt wel een eigen woonruimte (ongeveer 40 m) met woonkamer, slaapkamer, badkamer/toilet en pantry. Daarnaast is er een gemeenschappelijke grote woonkamer, eetkeuken, hobbykamer, logeerkamer, terras en tuin. De gemeenschappelijke ruimtes worden compleet nieuw gemeubileerd opgeleverd.

thuishuis Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2013)

De nieuwbouw van het Thuishuis Amstelveen aan de Lindenlaan op 21 juli 2013


Huiselijkheid, veiligheid, zelfredzaamheid en gezelligheid zijn kernwoorden. Er is geen verzorging, de bewoners wonen zelfstandig en huren direct van Eigen Haard. Samen (en desgewenst met hulp) maken zij afspraken over de gemeenschappelijke zaken. Voor het Thuishuisproject zijn opgeleide vrijwilligers werkzaam. Indien nodig kunnen bewoners een beroep doen via de vrijwilligerscoördinator. Dit alles maakt het project uniek. Op donderdag 12 december 2013 is er een informatiemiddag  voor geïnteresseerden (zie hieronder).

Het Thuisbezoek

Het Thuisbezoek vindt plaats bij alleenstaande inwoners van de wijk Keizer Karelpark, die zich (wel eens) eenzaam voelen en graag meer contacten willen. Geselecteerde en opgeleide vrijwilligers kunnen ondersteuning bieden bij het verbeteren van het sociale netwerk (bijvoorbeeld door samen de mogelijkheden van activiteiten te bekijken). De wens en behoefte van de oudere staat hierbij vanzelfsprekend centraal. Voor een vrijblijvend gesprek of informatie kan men bellen of e-mailen naar de coördinator (zie onder).

Zondagmiddagcafé

Het Zondagmiddagcafé vindt elke zondagmiddag tussen 14.00 en 16.00 uur plaats in de Buurtkamer in het MOC-gebouw aan de Lindenlaan 75. In het zondagmiddagcafé kan men terecht voor een gezellig praatje, een gezelschapsspel, een leuke activiteit  en een lekker drankje (en vaak ook wat lekkers). Kortom huiselijke gezelligheid. De koffie en thee staan gratis klaar.

INFORMATIEMIDDAG THUISHUIS

Donderdagmiddag 12 december 2013 om 14.30 uur. Locatie: MOC-gebouw, Lindenlaan 75. Voor informatie, of aanmelding kunt u contact opnemen met de coördinator, Anna Hamelink:  coordinator@thuishuisamstelveen.nl  of   06-43044201. Website: www.thuishuisamstelveen.nl Download de uitnodiging (pdf) naar de informatiebijeenkomst Thuishuis Amstelveen: kleinschalige woonvorm voor alleenstaande ouderen



Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.