Bijgewerkt: 17 oktober 2018

'Beukenkwestie is burenruzie'

Nieuws -> Gemeente

Bron: Amstelveens Weekblad
30-11-2011

B en W van Amstelveen grijpen niet in tegen het planten van een beukenhaag door de eigenaar van een weiland langs de Oostermeerweg, nabij de Amsteldijk-Noord. Wethouder Herbert Raat vindt de kwestie niet meer, dan 'een burenruzie'.

Bewoners van de overzijde van de Oostermeerweg menen, dat de beukenhaag hun uitzicht over het weiland verstoort. De raadsfractie van GroenLinks stelde er vragen over aan B en W en sprak van 'een onevenredige aantasting' van het landschap.

raat Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2011)

Wethouder Herbert Raat (VVD)


Het bestemmingsplan sluit het aanplanten van beukenhagen op deze plek niet uit. Daarmee is voor B en W de kous af. De klachten over de beukenhaag irriteren wethouder Herbert Raat behoorlijk. „De mensen die over de beukenhaag klagen, wonen op het mooiste plekje van Amstelveen," zegt hij. „Het lijkt er wel op: hoe groter de huizen, hoe eerder bewoners geneigd zijn advocaten te bellen. Zij moeten dit toch als volwassen mensen onderling kunnen oplossen? Dat dit kennelijk niet lukt, valt mij zwaar tegen."

Het ergert Raat verder, dat de gemeente veel tijd kwijt is aan de beukenhaagkwestie. „Die mensen komen naar ons toe en inmiddels bemoeit ook de politiek zich ermee," zegt hij. „Ambtenaren zijn er dagen mee bezig, de vragen van GroenLinks moeten beantwoord worden en in de laatste B en W-vergadering waren we er met zes, zeven man zo een kwartier tot een half uur aan kwijt. Die tijd zouden we veel beter kunnen besteden."Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.