Bijgewerkt: 28 maart 2024

Beroemde solisten in koffieconcert Kruiskerk Amstelveen

Nieuws -> Kerk

Bron: Protestants Amstelveen
05-09-2018

Op zondag 16 september 2018 wordt om 12.00 uur in de Kruiskerk, Van der Veerelaan 30a in Amstelveen, het eerste koffieconcert van een nieuw seizoen gehouden. Bach Solo zijn de koffieconcerten genaamd, waar twee gerenommeerde musici elk op hun instrument solowerken van Bach brengen. De celliste Lucia Swarts speelt van Johann Sebastian Bach de 6de cellosuite, terwijl Jos van der Kooij Bachs monumentale Passacaglia speelt. Het concert duurt een uur. De kerk is voor het concert vanaf 11.30 uur open, de toegang is vrij. Een vrijwillige bijdrage wordt gevraagd. Kijk voor meer informatie op www.kruiskerk-amstelveen.nl .



Lucia Swarts is eerste cellist van de Nederlandse Bach Vereniging. Zij is een barokspecialiste en hoofdvakdocente cello aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag. De 6e suite, BWV 1012 in D groot, voor cello solo is geschreven voor een instrument met vijf snaren. Lucia Swarts speelt deze laatste en langste suite van Bach op een cello piccolo.

De andere solist is Jos van der Kooij, een van de bekendste organisten van Nederland. Hij kan niet alleen virtuoos improviseren, hij is ook bij uitstek een Bach-vertolker. Voor dit concert heeft hij Bachs prachtige Passacaglia in c klein (BWV 562) uitgekozen. Samen spelen Lucia Swarts en Jos van der Kooij een sonate voor viool en klavecimbel van een van Bachs leerlingen, Karl Friedrich Abel. Beide musici zijn bekend om hun hoogstaande spel.



Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.