Bijgewerkt: 20 april 2024

B en W: scooters in beslag nemen is lastig

Nieuws -> Gemeente

Bron: Amstelveens Weekblad
16-04-2008

Burgemeester en Wethouders zien weinig mogelijkheden om scooters in beslag te nemen als jongeren daar overlast mee veroorzaken. Dat blijkt uit antwoorden van B en W op vragen van de VVD-Amstelveen.

De VVD verwacht overlast door jongeren flink te kunnen terugdringen als scooters, waarmee zij soms tot diep in de nacht bewoners uit hun slaap houden, in beslag genomen kunnen worden.

Scooter Amstelveenweb
(Amstelveenweb.com collectie - 2008)

Blauwe scooter


Er worden in Amstelveen wel scooters in beslag genomen –twintig per jaar, maar dat is voor verkeersovertredingen of mankementen. Rijden op het trottoir is volgens B en W onvoldoende reden voor inbeslagname. De VVD verwijst naar een artikel in de Gemeentewet (172 lid 3) dat ruimte zou bieden om scooters in beslag te nemen bij overlast.

Volgens B en W is dit artikel meer bedoeld voor ordeverstoringen bij voetbalwedstrijden. Ondanks de overlast voor omwonenden, vinden B en W de overtreding niet zwaar genoeg om het artikel op scooters toe te passen.

„Een wel erg dunne beantwoording," meent VVD-fractieleider Hans Bulsing. „Maar volgens mij slaat het college daarmee de plank mis. Het artikel biedt wel degelijk de mogelijkheid om bij verstoring van de openbare orde of dreigende verstoring dit artikel toe te passen. We moeten hierover nog eens met het college praten." Lukt dat niet, dan wil de VVD proberen in Den Haag de wet aangepast te krijgen.



Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.