Bijgewerkt: 24 april 2024

Annejet van der Zijl is gast op de nieuwe Amstelveense boekenavond

Nieuws -> Informatief

Bron: De Bibliotheek Amstelland
08-04-2022

Amstelveen is een nieuw boekenconcept rijker: het Literair Café 102. Speciaal voor boekenliefhebbers die bijzondere auteurs in levende lijve willen ontmoeten. Bestsellerauteur Annejet van der Zijl trapt de maandelijkse avond af en komt op donderdagavond 21 april op bezoek in de bibliotheek aan het Stadsplein.

Tijdens het Literair Café 102 stel je al je brandende vragen, deel je ervaringen, of start je misschien wel een literaire discussie met jouw favoriete schrijver. En ze vertellen natuurlijk over en dragen voor uit hun nieuwste werk. Het Literair Café 102 vindt plaats in de Bibliotheek en wordt samen met boekhandel Libris Venstra georganiseerd. 'Verhalen krijgen extra verdieping wanneer je er over praat. Auteurs zijn bovendien vaak interessante mensen met het talent om goed te kunnen vertellen. Dat maakt zo’n literaire avond bijzonder. Bovendien ontmoet je er andere leesliefhebbers' - aldus Daphne Janson, directeur van Bibliotheek Amstelland.

Foto Amstelveen
(Bron Annejet van der Zijl - 2022)

Annajetske (Annejet) van der Zijl (1962) is een schrijfster en historica


Aftrap met koningin van de literaire non-fictie. Annejet van der Zijl bezoekt het eerste Literair Café op donderdag 21 april 2022. Ze is een van de bekendste en meest gelezen schrijvers van ons land en wordt niet voor niets de koningin van de literaire non-fictie genoemd. Met inmiddels acht bestsellers op haar naam, ontving ze meerdere prijzen voor haar oeuvre. Ada Ruiter van Libris Venstra en Anton Furnée van de Bibliotheek Amstelland gaan deze avond met haar in gesprek over haar nieuwste boek 'Fortuna’s kinderen'. Een inspirerende familiesaga over het Nederlandse slavernijverleden, dat bovendien verrassend actueel is in een tijd waarin de kansenongelijkheid op grond van afkomst of huidskleur volop in de belangstelling staan.

Kaartverkoop. Literair Café 102 met Annejet van der Zijl is op donderdag 21 april 2022 in de Bibliotheek Amstelland, van 19.30 uur tot 21.00 uur. Leden betalen € 15 en niet-leden € 17,50. Kaarten voor het Literair Café 102 zijn te koop via De bibliotheek Amstelland



Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.