Bijgewerkt: 28 maart 2024

Amstelveen zet extra in op doorstroming op de woningmarkt

Nieuws -> Gemeente

Bron: Gemeente Amstelveen
25-06-2008

B en W van Amstelveen hebben met de woningcorporaties Woongroep Holland en Woningstichting St. Lodewijk/Eigen Haard afgesproken samen extra maatregelen te nemen om de doorstroming op de woningmarkt te stimuleren. Er zijn twee projecten in voorbereiding.

Het eerste project richt zich op het ondersteunen van oudere huurders die nu in een eengezinswoning wonen, maar zouden willen verhuizen naar bijvoorbeeld een appartement. Door deze bewoners te helpen bij hun verhuiswens, komen eengezinswoningen vrij waardoor doorstroming op de woningmarkt plaatsvindt.

Het tweede project beoogt het tegengaan van onrechtmatige bewoning. De gemeente Amstelveen en de twee woningcorporaties vermoeden dat bij een aantal adressen ten onrechte een huurovereenkomst met de corporaties wordt aangehouden.

Bijvoorbeeld omdat de officiële huurder niet zelf op het huuradres woont en de woning onrechtmatig doorverhuurt. De gemeente en de twee woningcorporaties willen dat onrechtmatige bewoning wordt aangepakt, omdat hiermee sociale huurwoningen vrijkomen die vervolgens op een rechtvaardige manier kunnen worden toegewezen.

Het is de bedoeling dat beide projecten later dit jaar in de wijk Bankras Kostverloren gaan draaien. Deze keuze komt vooral voort uit het gegeven dat de corporaties in deze wijk veel bezittingen hebben. Op basis van de resultaten van de twee projecten in deze wijk volgt later besluitvorming over eventuele uitbreiding naar de rest van Amstelveen.

Met de corporaties is afgesproken dat de gemeente voor deze projecten de benodigde gegevens uit de Gemeentelijke Basis Administratie (GBA) verstrekt, zodat de bestanden van de woningcorporaties hiermee vergeleken kunnen worden. De partijen sluiten voor dit doel een convenant, waarmee een juist gebruik van de GBA-gegevens wordt gegarandeerd. Vanzelfsprekend wordt de wetgeving op het gebied van persoonsgegevens gerespecteerd.

De twee projecten zijn aanvullend op de ambities die voortvloeien uit de Woonvisie om de doorstroming te bevorderen, zoals het bouwen van voor doorstromers geschikte woningen (betaalbare koop en middeldure en dure huur).



Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.