Bijgewerkt: 2 september 2014

Amstelveen veilig en economisch aantrekkelijk volgens de Atlas

Nieuws -> Gemeente

Bron: Gemeente Amstelveen
24-05-2012

Uit onderzoek onder 50 grootste gemeenten

Amstelveen is als eerste geëindigd in de sociaal-economische index van de Atlas voor gemeenten 2012. Ook staat Amstelveen op de vierde plaats van aantrekkelijkste gemeenten om te wonen. De gemeente Amstelveen eindigt al jaren hoog in de Atlas voor gemeenten.

De goede score op het gebied van sociaal-economische aspecten heeft Amstelveen te danken aan een lage werkloosheid, weinig armoede, lage arbeidsongeschiktheid en veel economische groeisectoren. Ook in de categorie wonen scoort Amstelveen hoog; ze is in deze index als vierde geëindigd.

handwegkerk Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2012)

Burgemeester Jan van Zanen tijdens de raadsvergadering op 9 mei 2012. Naast hem zit mevrouw Pascale Georgopoulou, de raadsgriffie, dus de secretaris van de gemeenteraad


Deze positie dankt zij met name aan het grote aanbod aan horeca en de hoge mate van veiligheid in Amstelveen. Als het gaat om veiligheid staat Amstelveen bovenaan de ranglijst.

Burgemeester Jan van Zanen: 'De gemeente Amstelveen doet het opnieuw erg goed in de index van de Atlas voor gemeenten. Het is al jarenlang een prestatie van formaat in de nabijheid van de hoofdstad Amsterdam onderscheidend te zijn. Ik heb inmiddels de burgemeester van de gemeente Den Bosch die de 3e plek van Amstelveen – in zijn woorden ‘een buitenwijk van Amsterdam’ volgens de Volkskrant van 24 mei - van vorig jaar heeft overgenomen. Den Bosch heeft een paar punten meer gescoord op een betere bereikbaarheid in de spits'.

In de Atlas wordt dit jaar de grootte van gemeenten onder de loep genomen. Belangrijkste conclusies zijn, dat de huidige gemeenten te klein zijn om (nieuwe) lokale taken naar behoren uit te voeren. En dat, dat zou moeten leiden tot grotere gemeenten, maar niet zo groot, dat daarmee de lokale identiteit onder druk komt te staan.

Burgemeester Van Zanen: ”Met de samenvoeging van de ambtelijke organisaties van Amstelveen en Aalsmeer spelen wij daar op in. In tijden van bezuinigingen, opgelegd door het Rijk, is het verstandig om een robuuste organisatie op te bouwen”.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.