Bijgewerkt: 20 april 2024

Amstelveen investeert 1 miljoen euro in het Amsterdamse Bos

Nieuws -> Gemeente

Bron: Gemeente Amstelveen
30-11-2011

Op verzoek van de gemeente Amsterdam betaalt de gemeente Amstelveen in 2012 eenmalig 1 miljoen euro mee aan de fysieke infrastructuur van het Amsterdamse Bos. Dit omdat veel Amstelveners gebruik maken van het Bos, het Bos grotendeels op Amstelveens grondgebied ligt en Amsterdam tot op heden voorziet in alle beheer- en investeringskosten.

Naast de financiële bijdrage past de gemeente Amstelveen het bestemmingsplan aan, waardoor het aantal grootschalige evenementen op het Land van Bosse toe kan nemen naar maximaal vier per jaar. Hier staat tegenover, dat de gemeente Amsterdam bij de Stadsregio bevordert, dat de gemeente Amstelveen met ingang van 2012 maximaal 90 woningen extra mag toewijzen aan inwoners van Amstelveen.

van Bosse Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2011)

Het 'Land van Bosse' in het Amsterdamse Bos is 10 hectare groot en kan evenementen tot 20.000 bezoekers herbergen


Amstelveen zal deze extra ruimte inzetten voor lokale voorrang, maar ook voor het herhuisvesten van Amstelveners die komen uit de maatschappelijke opvang (zoals jeugdinstellingen, psychiatrie en daklozenopvang).  

Ook houdt Amsterdam nadrukkelijk rekening met de gemeente Amstelveen in de processen rondom de planvorming van het project A9. In het verlengde hiervan hebben beide gemeenten uitgesproken intensiever te willen samenwerken. Voorbeelden zijn re-integratietrajecten en maatschappelijke stages in het Amsterdamse Bos en aanbestedingen en baggerwerken in het Rijnlandgebied.



Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.