Bijgewerkt: 17 oktober 2018

Aftrap van de Klimaatstraatfeestcampagne 2012 op Elsenhove

Nieuws -> Gemeente

Bron: Gemeente Amstelveen
11-11-2011

Doe mee aan energiebesparing en win een straatfeest

Op 11-11-11, Dag van de Duurzaamheid, gaf milieuwethouder Jan-Willem Groot (CDA) de aftrap van de Klimaatstraatfeestcampagne 2012. Samen met basisschool De Triangel en het Technasium van het Keizer Karel College, stond hij stil bij het belang van energiebesparing voor een beter klimaat. Ook op Speelboederij Elsenhove wordt bijzondere aandacht besteed aan duurzaamheid door voorlichting, projecten en nu ook met een speciale Duurzaamheidskaart.

klimaatkrant Amstelveen
(Foto Gemeente Amstelveen - 2011)

Wethouder Jan-Willem Groot (CDA) met de Klimaatkrant op Elsenhove en de scholieren


Wethouder Groot overhandigde de Amstelveense Klimaatkrant en de nieuwe Duurzaamheidskaart Elsenhove aan de leerlingen van de twee scholen. Beide scholen besteden ieder op hun eigen manier aandacht aan energiebesparing door verschillende projecten. “Ik ben heel blij dat ook jonge Amstelveners al zo bewust met energiebesparing bezig zijn.

Samen met onderwijsinstellingen, corporaties, instellingen en het lokale bedrijfsleven werkt de gemeente hard aan CO2 reductie en klimaatverbetering. De eerste twintig straten die zich aanmelden kunnen rekenen op een energiebox.

Daarnaast ondersteunt de gemeente actieve straten met een ‘band op spanning’ actie en tips over het ‘nieuwe rijden’. Uiteindelijk maakt de meest actieve Amstelveense straat kans op een gevelthermoscan”, licht de wethouder toe. Geïnteresseerden kunnen hierover mailen naar energiebesparing@amstelveen.nl

Naast straten en scholen doen ook woningcorporaties mee. In Amstelveen doet Eigen Haard als eerste corporatie in Nederland mee door 5.000 euro beschikbaar te stellen aan het meest duurzame idee voor Amstelveense straat of woningcomplex. Kijk op www.eigenhaard.nl voor meer informatie.  

Meedoen is kans maken

De HIER klimaatstraatfeestcampagne is een landelijk initiatief van ruim 30 Nederlandse maatschappelijke organisaties en is bedoeld om mensen aan te zetten om meer te doen aan energiebesparing. Samen met hun buren kunnen deelnemers zich aanmelden als ‘klimaatstraat’. Door energiebesparende maatregelen toe te passen aan hun directe leefomgeving verzamelen de klimaatstraten punten en maken zij uiteindelijk kans op één van de 500 gratis straatfeesten in de zomer van 2012. De actie loopt van 11 november 2011 tot 12 mei 2012 Amstelveense inwoners meedoen via www.klimaatstraatfeest.nl. Kijk voor meer informatie over de Dag van de Duurzaamheid op www.dagvandeduurzaamheid.nl en wat de gemeente doet op het gebied van energiebesparing op www.amstelveen.nl/duurzaam.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.