Bijgewerkt: 19 augustus 2014

Advies in de Buurtkamer: eet gezond!

Nieuws -> Informatief

Bron: Dorien Mijksenaar
18-06-2012

Mensen moeten zo lang mogelijk thuis blijven wonen. Hoe doe je dat, als je niet goed meer te been bent, of geen zin hebt om voor jou alleen te gaan koken, boodschappen te halen en af te wassen? Op zondag 17 juni 2012 verzorgde de firma Langerhuize voor 28 belangstellenden een proeverij in de Buurtkamer aan de Van der Hooplaan 180.

Etentje Amstelveen
(Foto D. Mijksenaar - 2012)

Etentje in de Buurtkamer


Zij lieten zien, dat door een hele eenvoudige, absoluut niet gevaarlijke manier van het eten gaar maken, de maaltijd de belangrijkste voedingselementen behoudt. De bekende huisarts Wim Sinnige onderstreepte het belang van gezond eten. Door het kauwen van voedsel worden de hersenen geactiveerd. Ouderen moeten vooral geen fijngemalen voedsel eten. Daarnaast is veel drinken noodzakelijk, gewoon water uit de kraan voldoet.

Het was een feestelijk gezicht 28 MealButlers op tafel. De voormalige VOLVO garage aan de Van der Hooplaan was door de vrijwilligers van het Thuishuis Amstelveen omgetoverd tot een gezellig restaurant. Er zijn plannen om vaker met elkaar op zondag te gaan eten.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.