Bijgewerkt: 16 april 2024

Actief voor Amstelveen is bezorgd over de veiligheid van rotondes

Nieuws ->

Bron: Actief voor Amstelveen
29-11-2021

In de vergadering van de commissie RWN van donderdag 2 december 2021 zal Gonnie van Rietschoten burgerlid van de partij vragen stellen over de veiligheid van rotondes.



AVA wil eenzijdig gebruik van fietspad op alle rotondes. De rotonde aan aan de Sportlaan/Beneluxbaan blijft voor problemen zorgen. Diverse fietsers en scootergebruikers ervaren vaak (bijna) aanrijdingen, omdat er geen eenrichtingsverkeer is op de rotonde-fietspaden. Dit zorgt vaak voor onveilige situaties. AVA krijgt hier diverse meldingen van, zeker nu het vroeger donker wordt.

Ook bestuurder van auto’s, busjes, vrachtwagens en overige bestuurders raken de draad kwijt. Want bij de ene rotonde komen fietspadgebruikers alléén van rechts en bij de andere weer van alle kanten. AVA stelde al eerder vragen over het gevaar van de glazen platen, die nog stééds niet zijn vervangen, waardoor de situatie nog onoverzichtelijker en gevaarlijk is. Hoeveel (bijna) ongelukken moeten er nog gebeuren?

Foto Amstelveen
(Bron AVA - 2021)

Gonnie van Rietschoten burgerlid van Actief voor Amstelveen


Daarom stellen wij in de komende commissievergadering van Ruimte Wonen en Natuur op 2 december 2021 de volgende vragen aan het college:



  1. Kan het college aangeven, waarom er destijds is gekozen voor tweezijdig gebruik van de fietspaden op deze rotonde?

  2. Andere rotondes aan de Beneluxbaan zijn inmiddels aangepast op eenzijdig gebruik, waarom de rotonde Sportlaan dan nog niet?

  3. Is het college bereid om deze gevaarlijk situatie zo spoedig mogelijk aan te pakken en ook deze rotonde eenrichting te maken?

  4. Is er al enig zicht op de termijn, dat de glazen wanden vervangen worden door traliewerk?

  5. Kan het college toezeggen dat alle rotondes in Amstelveen een universele rijrichting krijgen, zodat het voor elke verkeersdeelnemer eenduidig is waar andere gebruikers vandaan komen.

  6. Aan de zuidzijde van de Sportlaan nabij de rotonde is het fietspad twee zijdig, maar aan de noordzijde niet. Nu moeten gebruikers van het fietspad komende uit de Maarten Lutherweg, indien ze richting stadshart willen, eerst oversteken en dan weer terug, om vervolgens aan de westzijde van de beneluxbaan richting stadshart te gaan. Waarom is dit stukje, net als de overzijde, niet tweezijdig.



Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.