Bijgewerkt: 18 april 2024

6de Rotary Leerlingendebat in Amstelveen

Nieuws -> Informatief

Bron: Rotaryclub Amstelveen-Amstel
05-03-2013

Voor de 6de keer wordt op woensdag 20 maart 2013 om 19.00 uur in het Hermann Wesselink College aan de Startbaan in Amstelveen de Amstelveense debatwedstrijd van het Rotary Leerlingendebat 2013 gehouden.

Leerlingen van 4-VWO van het Amstelveen College, het Hermann Wesselink College en het Keizer Karel College zullen weer hun uiterste best doen het publiek, maar vooral de jury, van hun gelijk te overtuigen. De winnaar treedt op 30 mei in het strijdperk tegen de winnaar van het Belgische Rotary Leerlingendebat.

leerlingdebat Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2010)

Het Rotary Leerlingendebat in maart 2010. Het debat werd toen door de leerlingen van HWC gewonnen


De leerlingen zijn getraind in debatvaardigheden door het Nederlands Debat Instituut, een toonaangevende organisatie op dit gebied. Het belooft dan ook weer een spetterende wedstrijd te worden met als thema Winnen met Woorden.

Rotaryclub Amstelveen-Amstel wil met haar inspanningen voor het Leerlingendebat bijdragen aan betere communicatie in de samenleving om zo samenwerking en wederzijds respect te bevorderen.

De jury bestaat uit de rectoren van de scholen: Liesbeth Pels Rijcken van het Keizer Karel College, Mark Manders van het Amstelveen College en Ton Liefaard van het Hermann Wesselink College. Daarnaast zal ook een jury van deskundige Rotaryleden de debatten beoordelen.

Wie gaat er deze keer Winnen met Woorden? Woensdagavond zal de aula van het Hermann Wesselink College zinderen van spanning bij deelnemers, klasgenoten en vrienden, ouders, leerkrachten en iedereen die wil genieten van een woordensteekspel op hoog niveau.



Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.