Bijgewerkt: 29 maart 2024

100ste gratis rijbewijs uitgereikt in Amstelveen

Nieuws -> Informatief

Bron: Henk Fokkink
25-06-2012

Deze week (26-2012) is het honderdste gratis rijbewijs uitgereikt aan één van de deelnemers aan de ‘alcohol-preventiecursus’ die op voorstel van de Ouderen Combinatie Amstelveen (OCA) sinds vorig jaar februari wordt gegeven aan rijexamen kandidaten.

De belangstelling voor deze cursus, die in het Raadhuis wordt gegeven door Context at Work voorheen Brijder Training & Consultancy in samenwerking met de gemeente Amstelveen, is ook dit jaar weer bijzonder groot.

Fokkink Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2012)

Henk Fokkink, fractievoorzitter van de Ouderen Combinatie Amstelveen


De eerste zes bijeenkomsten kenden een maximale bezetting van 16 kandidaten. De gemiddelde waardering voor de cursus ligt rond de 8. De cursisten ontvangen na deelname een certificaat dat zij na het slagen voor het rijexamen bij de gemeente kunnen omwisselen voor een gratis rijbewijs. 

OCA-fractievoorzitter Henk Fokkink, die eind 2010 het voorstel voor deze cursus lanceerde, is bijzonder blij met deze uitkomsten. “Natuurlijk is het een lokkertje om een gratis rijbewijs te kunnen verkrijgen, maar de cursisten geven zelf aan, dat zij zich meer dan voorheen bewuster zijn geworden van de gevaren die het gebruik van alcohol en drugs in het verkeer met zich kunnen meebrengen. Vooral de in de cursus vertoonde filmbeelden spreken tot de verbeelding.”



Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.