Bijgewerkt: 28 maart 2024

10 november 2014 is de herdenkingsbijeenkomst ramp MH17

Nieuws -> Informatief

Bron: Rijksoverheid
31-10-2014

Op maandag 10 november 2014 is de herdenkingsbijeenkomst van de ramp met vlucht van de Malaysian Airlines MH17 in het congrescentrum RAI in Amsterdam. De herdenking is alleen toegankelijk voor genodigden. Dit zijn nabestaanden van slachtoffers en betrokkenen bij de vliegramp.

De Nationale Herdenking is een blijk van medeleven met de nabestaanden en een uiting van respect voor alle slachtoffers. De bijeenkomst geeft nabestaande de gelegenheid om samen met lotgenoten hun dierbaren te herdenken. Het programma voor de herdenkingsbijeenkomst is tot stand gekomen in nauw overleg met de nabestaanden. Tijdens de herdenkingsceremonie noemen 30 nabestaanden de namen van alle 298 slachtoffers. Vier nabestaanden voeren persoonlijk het woord, of dragen een gedicht voor. Namens de regering spreekt minister-president Mark Rutte. Ook wordt een minuut stilte in acht genomen


Grotere kaart weergeven


De muzikale omlijsting van de herdenking wordt verzorgd door het Radio Filharmonisch Orkest, het Groot Omroepkoor en het Nationaal Kinderkoor. Tevens zijn er muzikale bijdragen van Marco Borsato, Lenette van Dongen, Douwe Bob en Glennis Grace. Maartje van Weegen leidt de herdenkingsbijeenkomst.

De herdenkingsbijeenkomst wordt bijgewoond door Zijne Majesteit Koning Willem-Alexander en Hare Majesteit Koningin Máxima. Ook Hunne Koninklijke Hoogheden Prinses Beatrix en Prinses Margriet der Nederlanden en prof.mr. Pieter van Vollenhoven wonen de herdenking bij. Daarnaast zijn de meest betrokken  leden van het kabinet, Kamerleden buitenlandse ambassadeurs, burgemeesters van gemeenten die slachtoffers te betreuren hebben en andere genodigden aanwezig.

Het officiële programma begint om 13.00 uur en duurt tot ongeveer 14.30 uur. Daarna is er een informeel samenzijn dat rond 16.30 uur is afgelopen. De NOS zendt de herdenkingsbijeenkomst rechtstreeks uit op radio en televisie.



Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.