Bijgewerkt: 28 maart 2024

10 december 2015 is de Amnesty Schrijfmarathon

Nieuws -> Informatief

Bron: Amnestygroep Amstelveen
27-11-2015

Op de bijeenkomst met de gemeente op 25 augustus 2015vertelde ik over het werk van Amnesty International en over de speciale acties van Amnesty op 10 december, de dag van de Rechten van de Mens. Op 10 december 2015 organiseert Amnesty voor de derde keer een Schrijfmarathon.

Het lijkt een verdwenen ambacht. Toch werden er, alleen al in Nederland, vorig jaar 70 duizend geschreven, met de hand, op één dag. Het gebeurde tijdens Amnesty’s Schrijfmarathon op 10 december. Ook dit jaar zal op die dag wereldwijd geschreven worden voor mensen die groot onrecht is aangedaan. En we hopen, dat u ook meedoet.

Er worden brieven geschreven aan de autoriteiten. Daarin vragen we de gevangenen vrij te laten. We sturen ook brieven en kaarten naar de gevangenen zelf om ze moed in te spreken. De brieven en kaarten, die de gevangenen zelf ontvangen, zijn een grote bron van steun en hoop. Tun Aung uit Myanmar, die na Amnesty-acties dit jaar vervroegd vrijkwam, bracht dit mooi onder woorden.

‘Toen ik vastzat, begon ik brieven te krijgen van Amnesty-aanhangers. Dat was de eerste lichtstraal in mijn donkere dagen. Ik voel me bevoorrecht, dat ik deel uitmaakte van Amnesty’s Schrijfmarathon. De honderden persoonlijke brieven maakten me zeer emotioneel en nederig.’ Tun Aung was tot 17 jaar gevangenisstraf veroordeeld, nadat hij had geprobeerd twee partijen te sussen die met elkaar slaags geraakt waren. Na twee jaar werd hij vrijgelaten.

Foto Amstelveen
(Bron Amnestygroep Amstelveen - 2015)

Leyla en Arif Yunus, Abu Al-Khair, Phyoe Aung, Albert Woodfox, Yecenia Armenta en Zunar


Er zijn verschillende manieren waarop u kunt meedoen aan de Schrijfmarathon: U kunt op 10 december 20015 brieven gaan schrijven in het hoofdkantoor van Amnesty aan de Keizersgracht 177, 1016 DR Amsterdam. U kunt daar terecht van 10 december 10.00 uur tot 11 december 10.00 uur. Er worden namelijk 24 uur lang brieven geschreven.

U kunt op 10 december van 12 tot 16 uur de schrijfmarathon bezoeken bij boekhandel Venstra aan het Stadsplein 102 A in Amstelveen. Deze schrijfmarathon wordt georganiseerd door de Amnestygroep Amstelveen. U kunt individueel, of met collega’s, of vrienden een aantal brieven schrijven. De teksten van de voorbeeldbrieven, de adressen van de autoriteiten en de achtergrondinformatie over de gevangenen kunt u vinden op de website van de Amnestygroep Amstelveen http://www.amnestyamstelveen.nl



U kunt uw eigen Thuis-Marathon organiseren met collega’s, familie, of vrienden. U kunt u aanmelden bij Amnesty via  https://secure.amnesty.nl/schrijfmarathon_organiseren Meer informatie en het bestellen van materialen vindt u op https://www.amnesty.nl/schrijfmarathon-materialen *     U kunt brieven schrijven aan de autoriteiten, maar u kunt daarnaast ook de gevangenen een kaart sturen met een persoonlijke groet. Een kaart is voor de gevangenen een belangrijke bron van morele steun, waar ze veel kracht uit putten. Op www.amnestyamstelveen.nl  vindt u bij de informatie over de gevangenen ook de adressen, waar u uw kaart heen kunt sturen en een voorbeeldgroet. Ik hoop van harte, dat u op een, of andere manier mee wilt doen aan de acties op 10 december 2015.

Met vriendelijke groeten, Anneke Thijsse namens de Amnestygroep Amstelveen



Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.