Bijgewerkt: 28 januari 2020

Van Zanen naar Utrecht - 2013

Foto's -> Gebeurtenissen -> Burgemeester en Bestuurders

Van Zanen naar Utrecht
(Foto Amstelveenweb.com - 2013)

Burgemeester Van Zanen krijgt een grote bos bloemen van Sander Mager

De gemeenteraad van Utrecht heeft Jan van Zanen bij de minister aanbevolen als nieuwe burgemeester van Utrecht. De raad heeft dit besloten tijdens de besloten raadsvergadering van 5 november 2013 op advies van de vertrouwenscommissie. Van Zanen is daarmee de verwachte opvolger van Aleid Wolfsen, die per 1 januari 2014 zijn functie als burgemeester neerlegt. Op basis van de aanbeveling van de raad doet de minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties een voordracht aan de Koning.Van Zanen is lid van de VVD en sinds 2005 burgemeester van Amstelveen; daarvoor was hij wethouder in Utrecht.


De vertrouwenscommissie was unaniem in haar advies aan de gemeenteraad. De commissie omschrijft Van Zanen als een benaderbare en stevige bestuurder in het lokale domein met ervaring in het landelijke circuit. Hij heeft ook veel ervaring in de burgemeestersportefeuille (openbare orde en veiligheid), is een goede netwerker en heeft kennis van en passie voor Utrecht en de Utrechters.

Raadsvergadering 7 november 2013
De korte toespraak die oud-fractievoorzitter en raadslid van GroenLinks-Amstelveen, Sander Mager op 6 november 2013 namens de gemeenteraad heeft gehouden in verband met het aanstaande vertrek van burgemeester Van Zanen.

mager Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2013)

Sander Mager, raadslid van GroenLinks-Amstelveen spreekt burgemeester Van Zanen toe op 6 november 2013


Geachte voorzitter, beste burgemeester, lieve Jan,
Nu zit je er nog, als onze burgemeester, onze voorzitter van de raad. Maar op 1 januari begin jij aan een nieuwe uitdaging in Utrecht. Een mensenmens, een echte burgervader, een bindende factor in Amstelveen, bruisend, warm, betrokken, integer, betrouwbaar, kundig, en beetje ongedurig en een enorme perfectionist. Utrecht mag zich enorm in zijn handjes knijpen met hun nieuwe burgemeester. En we gunnen het je enorm! Maar ik weet, dat namens de hele raad en veel, heel veel Amstelveners praat, als ik zeg, dat we je ook ontzettend zullen missen.

mager Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2013)

Burgemeester Van Zanen luistert tevreden naar de lovende woorden


Gewoon op je fiets in het dorp, als ras-entertainer tijdens de lintjesregen, met een arm om Amstelveners die het even zwaar hebben, ijsberend door een vergaderkamer, of gewoon met een sigaartje buiten op het balkon. Jan, ik wil je  heel hartelijk danken voor alles, wat je als mens en als burgemeester voor Amstelveen gedaan en betekend hebt.

Blijf een beetje van ons, en van Amstelveen houden! En we gaan er nog twee fantastische maanden van maken!

De nieuwe burgemeester van Utrecht is benoemd
Het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties meldt in haar persbericht, dat Mr. J.H.C. (Jan) van Zanen wordt de nieuwe burgemeester van Utrecht. De ministerraad heeft op voorstel van minister Plasterk van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties besloten hem voor te dragen. Van Zanen (52 jaar) is lid van de VVD. Hij is sinds 2005 burgemeester van Amstelveen. Daarvoor was hij van 1998 tot 2005 wethouder in de gemeente Utrecht. Van Zanen volgt mr. A. (Aleid) Wolfsen (PvdA) op, die met ingang van 1 januari 2014 ontslag heeft genomen.

Klik hier voor andere foto's in de categorie Gebeurtenissen