Bijgewerkt: 24 mei 2019

Mevrouw Sasja Martel ontvangt
Koninklijke Onderscheiding - 2013

Foto's -> Gebeurtenissen -> Onderscheidingen

Mevrouw Sasja Martel ontvangt  Koninklijke Onderscheiding
(Foto Gemeente Amstelveen - 2012)

Mevrouw Sasja Martel met burgemeester Jan van Zanen

Op 8 mei 2013 heeft burgemeester Van Zanen aan mevrouw Sasja Martel de versierselen uitgereikt die horen bij een Koninklijke onderscheiding. Mevrouw Martel was niet aanwezig op 26 april tijdens de lintjesregen. Zij is benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje Nassau.

Mevrouw Martel heeft van 1985 tot 2004 geschreven aan het boek ‘Sterk als de dood, sterven en rouw in joods perspectief’. Aan de totstandkoming van dit boek gingen jaren van literatuuronderzoek en interviews vooraf. Mevrouw Martel heeft in 2003 het initiatief genomen, samen met de heer dr. Ruben van Coevorden, om het enige Joodse Hospice in Europa op te richten.

Geheel vrijwillig heeft zij zich hier 4 jaar lang voor ingezet. Uiteindelijk is hospice Immanuel geopend in 2007. Bij de start van het Joods hospice is zij benoemd tot directeur. Sinds 2010 speelt mevrouw Martel een belangrijke rol binnen het Joodse zorgcircuit. Dit is een stuurgroep bestaande uit acht directieleden van afzonderlijke joodse zorginstellingen. De stuurgroep stuurt enkele kennisplatforms en project- en werkgroepen aan.

Klik hier voor andere foto's in de categorie Gebeurtenissen