Bijgewerkt: 28 januari 2020

Gemeente eend - 2012

Foto's -> Gebeurtenissen -> Burgemeester en Bestuurders

Gemeente eend
(Foto Amstelveenweb.com - 2012)

De moedereend wordt voorzichtig benaderd op het rookterras van het raadhuis van Amstelveen

Op dinsdagavond 29 mei 2012 werd door één van onze redactieleden een zogenaamde gemeente-eend (Latijns: Amstelveniis commune kwa-kwa) ontdekt op het rookterras van het raadhuis van Amstelveen. Het mag dan geen bestuurder zijn van deze rubriek maar zij vertoeft, net als de burgemeester en bestuurders van onze gemeente, toch maar mooi de hele dag op het Raadhuis. Vandaar dit verslag.

Een aantal rokende ambtenaren en raadsleden hebben de Amstelveense gemeente-eend in bescherming genomen. Er staat zelfs een glazen bakje met water dat de moeder elke dag vers wordt aangeboden. Hoe het straks verder zal gaan met moeder en de veertjesbabies, is volkomen onduidelijk, want het terras is op de eerste etage van het raadhuis. Als de kleine eendjes uit de eieren kruipen, kunnen ze direct naar beneden vallen en dan is einde oefening.

eend Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2012)

De gemeente-eend blaast een beetje, om de bezoeker af te schrikken, maar verder blijft ze rustig op haar nest


Linda Roos, fractievoorzitter van Burgerbelangen Amstelveen was toevallig ook op het terras en toen ze de moedereend zag, was ze verbijsterd. 'We moeten iets doen, want als de eendjes naar beneden vallen, is dat heel triest! Wij moeten ze met een gaas afschermen' – aldus mevrouw Roos. Helaas hebben de andere raadsleden niets van dit incident opgemerkt, want in de raadzaal begon de commissievergadering van RWN en door de vele mensen, die naar het raadhuis kwamen om de plannen over het nieuwe parkeerbeleid van de gemeente te bekritiseren, was er geen ruimte meer voor de ellende van deze lieve moedereend.De Amstelveense Hans L. Schippers, de bekende auteur van dierenboeken reageert op de media aandacht van de moedereend op het raadhuis. Hij stuurde een e-mail, klik op de aanhef 'Geachte Burgemeester, Beste Jan'

Klik hier voor andere foto's in de categorie Gebeurtenissen