Bijgewerkt: 14 oktober 2019

Burghard Jeronimo Diazoni ontvangt
Bronzen Legpenning - 2012

Foto's -> Gebeurtenissen -> Onderscheidingen

Burghard Jeronimo Diazoni ontvangt  Bronzen Legpenning
(Bron C. Willems - 2012)

Burghard Diazoni met zijn gemeentelijke onderscheiding, tussen burgemeester Jan van Zanen en de echtgenote van de gedecoreerde

Maandagavond 2 april 2012 reikte de burgemeester van Amstelveen, de heer Jan van Zanen, de Gemeentelijke Onderscheiding (Bronzen Legpenning) uit aan de heer Burghard Jeronimo Diazoni, geboren 10 april 1932 te Menado (Nederlands-Indië).

De uitreiking vond plaats tijdens de bestuursvergadering van de stichting Herdenking Gevallenen en Slachtoffers in Nederlands-Indië. Tijdens deze bestuursvergadering heeft de heer Diazoni zijn functie als voorzitter neergelegd.

De heer Diazoni is al jaren actief als vrijwilliger voor de Stichting Herdenking Gevallenen en Slachtoffers in Nederlands-Indië. Na een voorstel in 1991, vanuit één van de Amstelveense gemeenteraadfracties, om te komen tot een herdenkingsmonument voor de gevallenen in het voormalig Nederlands-Indië, trad de heer Diazoni toe tot het ‘werkcomité’. Nadat dit comité in 1992 werd omgezet in de "Stichting Indië Monument Amstelveen” nam de heer Diazoni ook in dit bestuur zitting als penningmeester.

diazoni Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2011)

De heer Burghard Diazoni tijdens zijn toespraak op 14 augustus 2011 in het Broersepark


Al met al kan gesteld worden, dat de heer Diazoni een belangrijke bijdrage heeft geleverd aan de realisering van het monument, dat uiteindelijk, na veel van zijn inspanningen en met hulp van een gemeentelijke subsidie, in december 1994 kon worden onthuld.

Hierna werd de stichting opgeheven. De heer Diazoni besloot een comité op te richten, dat zich met de organisatie rond de herdenking bij het "Indië Monument" ging belasten. De heer Diazoni is voorzitter van dit comité. Dankzij zijn overtuigingskracht kreeg hij voor de 14 augustus herdenking aldaar de instemming van het gemeentebestuur.

diazoni Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2006)

Het Indië Monument, vlak na de herdenking van 15 augustus 2006


Sinds de oprichting van de Stichting “Herdenking Gevallenen en Slachtoffers in Nederlands-Indië”  is hij in staat geweest jaarlijks de herdenking op 14 augustus te organiseren die elk jaar door ruim 500 belangstellenden wordt bijgewoond. Alle herdenkingen sinds de onthulling in 1994 tot en met die van 14 augustus 2011 hebben onder zijn leiding plaatsgevonden.

Klik hier voor andere foto's in de categorie Gebeurtenissen