Bijgewerkt: 16 oktober 2019

Nico van Hasselt ontvangt
Bronzen Legpenning - 2011

Foto's -> Gebeurtenissen -> Onderscheidingen

Nico van Hasselt ontvangt  Bronzen Legpenning
(Foto Gemeente Amstelveen - 2011)

De heer Nico van Hasselt krijgt de gemeentelijke bronzen legpenning overhandigd door burgemeester Jan van Zanen

Op dinsdag 13 september 2011 om 16.30 uur reikte de burgemeester van Amstelveen, de heer Van Zanen een gemeentelijke onderscheiding uit aan de heer N. (Nico) H. J. van Hasselt. Uitreiking vond plaats in het raadhuis.

De heer Nico van Hasselt is sinds de oprichting in 1998 betrokken bij de vereniging Veilig Verkeer Nederland. Veilig Verkeer Nederland lobbyt bij overheden om verkeerssituaties te verbeteren en veilig verkeer hoog op de politieke agenda te krijgen. Daarnaast organiseren zij landelijke acties om de aandacht te vestigen op schoolgaande en spelende kinderen en werken zij samen met de burgers bij het veilig maken van de buurt. Ook helpen zij ouderen om zich veiliger te voelen in het alsmaar drukker wordende verkeer.

Van hasselt Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2011)

De heer Nico van Hasselt, voorzitter van Veilig Verkeer Nederland, afdeling Amsterdam-Amstelland reikt de wisselbeker van de Praktisch Verkeersexamen uit aan de leerlingen van de Karel Eykmanschool op 6 juli 2011


Sinds 1998 is hij voorzitter van de afdeling Amstelveen-Amstelland en doet dit gemiddeld 12 uur per week op vrijwillige basis. Hij heeft ervoor gezorgd, dat Veilig Verkeer Nederland en de gemeente Amstelveen een samenwerkingsconvenant hebben, wat voor de tweede keer verlengt is. Daarnaast was hij bestuurslid bij de VZA, Verenigd Ziekenvervoer Amsterdam, één van de grootste ziekenvervoerorganisaties in Nederland.

Klik hier voor andere foto's in de categorie Gebeurtenissen